VTT Sprundel - Het eerste nieuwe HDR lid

Zondagmorgen 30 december, Sprundel. Dit keer geen koersdag als alle anderen: Suijk was op tijd, Chullo vertrok laat en Tom begon de rit rustig. Maar nog veel belangrijker, Elstak was weer terug in koers! Zijn korte maar zwaar gevoelde afwezigheid was te wijten aan de geboorte van zijn zoon en aankomend tourwinnaar: Fedde. Dat deze boy-wonder in 2045 de Tour gaat winnen met HDR tatoo op de kuit is een absolute zekerheid. Maar allez, terug naar de waan van de dag.

Deze toch beloofde veel moois en zou beslist alle highlights die Sprundel rijk was eer aan doen. De lokale krant had woorden te kort bij het beschrijven van houten bruggen, rustieke molens en koeienstallen met stront zo vers dat je je vingers d’r aan brand.

Aan de start: Suijk, Elstak, Chullo en Tom. Na een beheerste start opende de jonge honden de jacht op de eerder vertrokken Chuul. Zijn spoor van verse bananen-scheten was makkelijk te volgen en een hereniging was daarom nog voor de rust een feit.

Suijk had gedurende de afgelopen races - in afwezigheid van de Thiel en diens krakende kutfiets - een ongekende progressie in vorm laten zien en hield daarom goed stand. Helaas moest toch net voor de rust gelost worden, Elstak was sterk als vanouds en deed vooraan mee. Na rust ging het spel volledig op de wagen en werd het hele veld uit elkaar getrokken tot aan de finish.

Van de krantenberichten over het parcours bleek niets gelogen en in de laatste kilometers werd daarom alles wat Sprundel mooi maakt er even doorheen gejankt. Aan de finish was er uiteraard voor iedereen weer bier om de wedstrijd analyses op scherp te zetten en de reis naar huis te versoepelen.

Op naar een nieuw jaar met wederom ongekende prestaties van de klasbakken van Hou Die Rust!
22 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

HDR hoogtestage in Limburg

20 Juli, de dag die bij vele HDR-renners al weken dik omcirkeld stond in de agenda was eindelijk daar. Ondanks de sneeuw, kou en lekke banden van de vorige Limburgse trainingsstag was de goesting er g

© 2019 door WV Houdierust.

  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon