• De Thiel

Wuuste wezels

Zaterdag 10 februari, tijd voor Wuustwezel. Eigenlijk begon de koers al op de zaterdagavond ervoor, waar Elsten onwetend zat te bunkeren in het restaurant tegenover dat van onze Suijk en Thielen. 450gram rood vleesch voor onze Elsten, waar hij later die avond nog wat rosbief aan toevoegde. Suijk en Thielen netjes aan de alcoholvrije pils want er moest de dag erna gekoerst worden. Elsten en Aniek voegde zich bij de rest en nadat het aantal bedpartners van een ieder goed was vergeleken (wat blijkt: we zijn nette mannen) moesten we vroeg naar bed: morgen koers!


En wat voor een koers. Uren regen en storm hadden het parcours niet onverlet gelaten. Chulo en Thielen waren gebrand om revanche te nemen op een week eerder. Waar bij Thielen de beentjes er na 40km geen zin meer in hadden had chulo last van materiaalpech. Hij had met zn krachtige blote mannenpoten zn mtb er te hard van langs gegeven. Gevolg: compleet afgesleten tandwielen.


Enfin, de hoogtepunten van de koers. Eerder dieptepunten. En met name voor Dennis Thielen. Twee valpartijen. Bij een van deze duikelingen verloor hij zijn schitterende bryton fietscomputer. Tot zijn grote verdriet kwam hij hier pas honderden meters later achter. Het is een teken: tijd voor de wahoo.


Dan toch de hoogtepunten: een weg met ballonnen (compleet gemist door Suijk), rustpunt pas na 31 km, een ontketende Elsten (ondanks zn eerste vrijpartij in maanden van een dag eerder), 2 maal prijs bij de tombola, donuts in het weiland (half gescheurde wielassen, maar skits want nog maar 10k te gaan voor de nieuwe leasebak) en lekkere alcoholvrije juup na afloop.


De uitslag: Chulo, Elsten, Suijk. Abandon Thielen (kneusje).


Bedankt en tot oktober, want vanaf nu is het godver op de weg. Startende volgende week: Oesterdam. Houdoe.


Ps; Laat Suijk ze maar schrijven, die jongen heeft talent.
13 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

HDR hoogtestage in Limburg

20 Juli, de dag die bij vele HDR-renners al weken dik omcirkeld stond in de agenda was eindelijk daar. Ondanks de sneeuw, kou en lekke banden van de vorige Limburgse trainingsstag was de goesting er g

© 2019 door WV Houdierust.

  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon